Eixample

miércoles, 11 de junio de 2008

Al Passeig de Gràcia, en el tram comprès entre els carrers Aragó i Consell De Cent, es troba l' Illa de la Discòrdia. Rep aquest nom perquè acull tres edificacions dels millors arquitectes de la Barcelona Modernista: Puig i Cadafalch, Domènech i Montaner i Gaudí. L’obra de l' arquitecte Lluís Domènech i Montaner va ser construïda entre els anys 1902 i 1906. Entre els anys 1890 i 1900, Josep Puig i Cadafalch va construir aquest preciós edifici d' inspiració gòtica. La casa Batlló es va construir entre els anys 1904 i 1906.




Quan ja havíem observat prou aquesta illa vam creuar Passeig de Gràcia i vam agafar el carrer consell de cent, per aquest vam arribar al carrer Pau Clarís el qual no vam poder observa molt bé ja que justament a l’esquerra trobàvem el Passatge Permanyer, un carrer de cases a dues bandes separades per un estret passatge de pedra, totes les cases estaven pintades amb colors càlids i clars, no em va semblar res de l’altre món així que ràpid vam continuar el nostre recorregut.

Pujant per el carrer Roger de Llúria a la dreta, en el carrer Aragó vam topar amb l'actual parròquia de la Concepció, que correspon a l'antiga església i claustre de Santa Maria de Jonqueres, que originalment estaven situats on avui hi ha l'edifici de la Caixa de Via Laietana. El convent havia estat enderrocat el 1868 i, entre 1869 i 1871, l'església i el claustre van ser traslladats al seu actual emplaçament, operació que va dirigir Jeroni Granell, tot i que amb diverses modificacions respecte a l'obra gòtica. No se el motiu del seu trasllat.

Al sortir de l’església de la Concepció al carrer València vam agafar el carrer Bruc fins a diagonal, al arribar a diagonal però sobre dels arbres sobresortien unes punxes, allò era la casa Terrades (casa de les punxes) es va construir el 1905 per encàrrec de les germanes Terrades que volien unificar tres immobles de la seva propietat. El Puig i Cadafalch va projectar un edifici d'aspecte medieval, amb elements que recorden al gòtic europeu. Una de les característiques d'aquest edifici són les seves sis torres, coronades per agulles de forma cònica el que li va donar el nom popular de casa dels punxes.

Ben vista la casa Terrades ens vam dirigir seguint la Diagonal a la casa del baró de Quadres, el que actualment es una biblioteca, vam sortir per una altre porta que donava al carrer Roselló desde el qual vam agafar Passeig de Gràcia fins a la Casa Milà.

La Casa Milà, anomenada popularment La Pedrera, és obra de l'arquitecte català Antoni Gaudí i va ser construïda entre els anys 1906 i 1910 en l'estil modernista català, Gaudí te altres obres important a Barcelona com la casa Batlló, la Sagrada Família i el parc Güell. Actualment en la casa Milà es pot visitar les golfes, el terrat i un pis de luxe. Al acabar la visita guiada vam agafar el metro fins a Sagrada Família.

0 comentarios: