Montjuïc

lunes, 9 de junio de 2008

Introducció: Quedem tots els components del grup en la rambla, on viu el Carlos, quan vam estar tots vam agafar la moto, carretera de Collblanc fins a la plaça Espanya on havíem quedat amb els professors. Quan passem llista ens dirigim a fer l'itinerari. Quan vam acabar l'itinerari vam fer temps prenent-ens una coca-cua en un restaurant i quan vam acabar ens dirigim cap a l'estadi de Monjuïc que havíem quedat a les 12. Acabat l'estadi ens vam anar cap a casa.

CAIXA FORUM

Casimir Casaramona va ser un Industrial cotoner especialitzat en la confecció de mantes i tovalloles. Al 1908 va decidir traslladar la seva fabrica a Montjuïc, el que avui en dia es la seu de Caixa Forum. Als anys 40 la fabrica Casaramona es va convertir en caserna de policia. Actualment les sales d'exposicions ocupen les antigues naus de texir. Les coleccionsd'art contemporani de la fundacio la caixa s'hi exiveix en forma de mostres temporaneas.
Les exposicions que s'hi exiveixen ara son: Amazònia de sol a sol, Treinta anys d'art abstracte xines, Mart-Terra i Alphonse Muda.


PALAU NACIONAL




Aquest museu es el de l'art nacional de Catalunya que consta de difrents tipus d'obres con pot ser de l'estil Gotic, Renacentista, Romanic o Barroc entre d'altres.
El 1990 es va restablir les col·leccions de l'antic Museu d'Art de Catalunya i del Museu d'Art Modern, i es nombrat museu nacional. Nació en 1990 con la unión de las colecciones del Museo de Arte Moderno, creado en 1945, y el Museo de Arte de Cataluña, inaugurado en 1934.
La gran font esanomenada con a la Font de Montijuïc l'element principal d'un conjunt de jocs de llum i aigua que es desenvolupa en tot l'eix des del Palau Nacional fins a la Plaça d'Espanya, que inclou cascades i estanys i, en la part inferior, fileres de columnes lluminoses a banda i banda de l'avinguda, avui dia substituïdes per sortidors il·luminats de proporcions semblants i de manteniment més senzill.

ESTADI DE MONTJUIC

Va ser projectat per l'arquitecte Pere Domènech i Roura i inaugurat en l'any 1929 amb motiu de l'Exposició Universal de Barcelona. L'Estadi de Montjuïc, cridat des de l'any 2001 Estadi Olímpic Lluís Companys, en honor al que anés president de la Generalitat de Catalunya Lluís Companys es troba situat en la muntanya de Montjuïc, en la ciutat de Barcelona. El esdeveniment mes important que s'ha fet a aquest edifici va ser les seves Olimpiades de 1992.

PALAU SANT JORDI

El Palau de Sant Jordi és un pavelló d'esports de Barcelona, construït en motiu dels Jocs Olimpics de 1992. Va estar enllestit l'any 1990, dos anys abans de l'esdeveniment. El seu arquitecte va ser el japonès Arata Izosaki.
Capacitat: des de 13.000 a 17.000 espectadors
Superficie total: 4.400 m2.

FONT FAMOSA

Baixant de la Font del Gatuna noia, una noia;baixant de la Font del Gatuna noia i un soldat.Pregunteu-li com se diu,Marieta Marieta;pregunteu-li com si diu;Marieta del ull viu.

TEATRE GREC

El Teatre Grec de Barcelona, situat al carrer de Santa Madrona de Barcelona, a la muntanya de Montjuïc, no és pas una construcció feta pels antics grecs. Va ser dissenyat i construït l'any 1929 amb motiu de l'Exposició Universal celebrada a Barcelona. L'arquitecte que el va dissenyar va ser Ramon Reventós. Se celebren representacions artístiques de forma esporàdica, especialment a l'estiu. La resta de l'any, està en un estat que ben bé es pot qualificar de semi abandonament.

FUNDACIÓ MIRO

Joan Miró i Ferrà es un pintor, escultor, gravador i ceramista català. La Fundació Joan Miró està situada a la ciutat de Barcelona i posseïx algunes de les obres més representatives d'aquest pintor català. Compté més de 10.000 peces entre pintures, escultures i tapissos. La col·lecció es completa amb diversos dibuixos i esbossos. Aquest edifici va ser construit al 1975. Les exposicions que la formen son 2, la permanent que es la de Joan Miro i la temporal que canvia casa 4 mesos.

JARDINS DE MOSSEN CINTO

Los Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer, ubicados en plena montaña de Montjuïc, a pocos pasos del Estadi Olímpic.

GINKGO BILOBA

El Ginkgo biloba conocido también como árbol de los cuarenta escudos, es un árbol único en el mundo, sin parientes vivos. Contiene una única especie, el Ginkgo biloba que constituye uno de los mejores ejemplos de relicto o fósil viviente conocido. De las hojas del ginkgo se obtiene un extracto que posee flavonoides (ginkgoloides y heterósidos) que al ingerirse aumentan la circulación sanguínea central y periférica, y como consecuencia se hace más eficiente la irrigación de los tejidos orgánicos.

ESTRUCTURA DE LA NOIA
La naia es pot veure que porta una lliris a la ma.
Bonica es la rosa
Mes ho es el ram
Mes ho es el lliri
Que floreix tot l'any.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

HOLA, SOY ESTHER (VUESTRA TUTORA DEL CRÉDITO) HE ESTADO OJEANDO EL BLOG Y OS QUERIA COMENTAR ALGUNA COSA...
DEL RECORRIDO POR MONTJUIC, QUE ES EL QUE HE ESTADO VIENDO, ME HE DADO CUENTA QUE MEZCLAIS IDIOMAS, SERIA CONVENIENTE QUE LO HICIERAIS SOLO EN CATALÁN O SOLO EN CASTELLANO, COMO QUERAIS (YA SABEIS QUE DEBEIS HACER DOS RECORRIDOS EN CATALÁN Y DOS EN CASTELLANO, A VUESTRA ELECCIÓN). OTRO DETALLITO... ¡¡POR DIOS!! "EL CARLOS" NO ESTÁ BIEN ESCRITO EN CASTELLANO!!!, LO DE PONERLE EL ARTÍCULO "EL" O "LA" DELANTE DEL NOMBRE ES PROPIO DEL CATALÁN PERO NO DEL CASTELLANO!! BORRARLO PORFAVOR!
POR LO DEMÁS ESTÁ BIEN, AUNQUE LAS EXPLICACIONES DE CADA SITIO VISITADO SON MUY IMPERSONALES, SE NOTA QUE NO LAS HABEIS ESCRITO VOSOTROS MISMOS... YO LO PERSONALIZARÍA MÁS, QUEDA MEJOR. VENGA... SIGO LEYENDO!

Anónimo dijo...

Molt bé, ja veig que heu canviat de llengua la introducció, no queda millor? Ara us proposo que continueu llegint el text i... quina sorpresa!! l'últim paràgraf està en castellà també!! ai... canvieu-lo. A més, no heu tocat res de l'estructura del text, heu de redactar com explicant el recorregut, no d'una manera freda cada parada com ho teniu, m'esplico? Vinga ànim i continueu treballant així!!. També podieu donar-li un toc de color... vestir-lo una mica més maco, no?