martes, 10 de junio de 2008


Vam donar la volta a l'església i vam veure que hi havia com una plaçeta i a la banda del carrer hi ha com una barana de marbre. Calia que ens situéssim dins de la plaçeta per poder comprovar que era el fossar de les moreres. El fossar de les moreres era un cementiri hi havia una inscripció en el mur de marbre que diu:
''No s'hi enterra cap traïdor: fins perdent nostres banderes, serà l'urna de l'honor. Als màrtirs de 1714. ''
L'any 1714 va succeir una guerra entre la gent d'aquí i d'un rei. Els màrtirs del 1714 eren els morts de la guerra. El peveter es va inagurar fa com 3 anys. Els veïns i comerciants del barri al principi no els agradava però com ja fa temps que l'han ficat doncs ja els hi dona igual.
Vam parar atenció que hi havia una petita església, i al costat el carrer d'Assaonadors, la professió dels que treballaven d'Assaonadors era que assaonaven pells.

A l'altre banda de l'església, trobareu el carrer Carder, que la seva funció era cardar la llana.
Per acabar vam anar pel carrer de la mare de deu del Pilar, fins arribar al carrer de Sant Pere mes Alt, on a mes de trencar a mà esquerra, fins arribar al Palau de la música Catalana. Mentrestant vam observar l'ampliació que s'ha inagurat recentment.
El estil del palau de la música és art noevau, l'arquitecte es Lluis Domenech y Montaner, el nou edifici rep el nom de petit Palau. S'ha ampliat perquè les actuacions s'han ampliat.

0 comentarios: