martes, 10 de junio de 2008

06Després vam anar cap el temple romà i les columnes que conserven diem que a l'any 1935 es realitzaven les excavacions i el van transportar i no va ser fins el 1956 que es van iniciar els treballs definitius del trasllat. La identitat que acull actualment aquest edifici es un centre excursionista i hi ha gent que hi viu. La placa que hi ha al mur indica l'altura respecte al mar.
Mes endavant al palau de Lloctinent, primer de tot direm que es un Lloctinent, i dit hi així podem dir que es un lloc tenent. Les funcions que feia aquí a Catalunya era que tenia un càrrec molt important que era que feia la documentació medieval de la corona de Aragó. I fins l'any 1994, era la seu de l'Arxiu de la Corona d'Aragó, per que també era un palau per els virreis.
Si resseguim acabarem a la plaça del rei, i si ens esmunyim fins al final de la plaça, acabarem en un edifici molt alt, com una torre. D'aquí estant podrem observar-la bé, la plaça, tan bé com per indicar que els noms dels edificis històrics que l'envolten son el museu d'història de BCN, el arxiu de la corona de Aragó, Capella Santa Àgata i el Palau Major. I que la seva funció que tenia el Saló del Tinell a l'edat Mitjana era la sala del tro. I el fet històric que es va produir en aquesta plaça durant el regnat dels Reis Catòlics, diuen que Colon es va reunir aquí amb els uns reis, però això es l'ho que diuen però no es segur.

0 comentarios: